Mystagogische begeleiding

Wat een wonder is het om mensen te mogen ontmoeten die ongeveer precies daar zijn in hun ontwikkeling als waar jij bent. Om je niet alleen door het leven te hoeven ploegen, maar om het samen te mogen doen. Dat wonder ervaar ik wanneer ik begeleiding ontvang – en wanneer ik anderen mag ontvangen om te begeleiden.

Steeds meer besef ik dat praten afleidt. Woorden vertellen vaak het bekende verhaal. Een verhaal waarin je opgesloten zit. Terwijl je aanvoelt dat er meer is. Dat jíj meer bent. Afgestemde aanraking van het lichaam biedt in mijn ervaring vaak gemakkelijker toegang.

In mystagogische begeleiding gaan we samen op zoek naar wie jij nog meer bent. Als mens – man of vrouw. In een liefdevolle bedding bied ik je ruimte om tevoorschijn te komen, om je te tonen in jouw licht, in jouw liefde.

Daartoe nodig ik je uit om te voelen. Ook dat waarvoor je je schaamt, waarover je je schuldig voelt, wat je pijn doet of boos maakt. Ook dat waarnaar je verlangt of wat je opwindt. Al voelt het soms ongemakkelijk of voel je wat schroom, er is niks wat je achter hoeft te houden, wat geheim moet blijven. Juist in dit soort ‘geheimen’ zit de kiemkracht waaruit je verder kunt groeien. Precies nu weer een beetje verder.

Kom maar thuis. ‘Komm heim’ zeggen onze Oosterburen. Kom maar thuis in het ge-heim dat jij bent. Een goddelijk geheim. Wonderlijk. Mens die je bent.

En als je het prettig vindt dat ik op die weg een stukje met je meetrek, wees dan welkom bij mij thuis.