Mystagogie van jouw naam

Jouw naam. Een aantal letters op een rij die jou gegeven zijn. Zo word je genoemd. Zo word je gekend.

Jij draagt je naam. Misschien word je ook gedragen door je naam. Hoe langer je erbij stilstaat, des te wonderlijker komt het voor: een naam, deze naam, jouw naam.

Jouw naam drukt iets eigens uit, iets unieks. Niemand is wie jij bent, zelfs niemand met dezelfde naam. Jouw naam wordt met unieke betekenis gevuld, net zoals jij dat zelf doet. Gewoon door te leven. Jouw leven te leven. Met alles wat daarin gegeven wordt en alles wat je daarin zelf geeft. Het geheim van wie jij bent, ontvouwt zich in jouw leven en drukt zich uit in jouw naam.

Om dat geheim te leren kennen, om daar weer op een andere manier iets van te ontdekken, is het waardevol om jouw naam te gaan schrijven. Op zo’n manier dat je woorden geeft aan kenmerkende elementen van jouw leven. Zo ga je je opnieuw verhouden tot je naam, tot wie jij bent, tot jouw leven. Je ontdekt schatten die erin verborgen liggen. Schatten die het waard zijn te vinden, te ontvangen en mogelijk zelfs te delen.

Het is inspirerend om het schrijven van jouw naam in een kleine groep te doen, maar je kunt ook zelf, op je eigen plek schrijven. Ik inspireer en begeleid je er graag bij. Heb je interesse, laat het graag even weten, dan vertel ik je graag over de mogelijkheden.