Mystagogische bezinning

Hoe is God aanwezig in jouw leven? Hoe is God aanwezig in de groep, in de gemeenschap die je met anderen vormt? Hoe ervaar je dat? Juist nu, juist in deze omstandigheden? En hoe ben jij, zijn jullie, aanwezig in het leven van God? Dit zijn vragen die niet altijd zo open gesteld worden. Toch dient het soms – of vaker – om er eens bij stil te staan.

Mystagogie biedt manieren om dat te doen. Persoonlijk en als groep. Samen lezen we een passend verhaal uit de Bijbel. Of samen ‘lezen’ we het Verhaal van God met mensen dat nu, in ons leven, geschreven wordt. Persoonlijk en samen komen we tot verstaan en tot inzicht. Dat verrast, bekrachtigt en brengt soms even uit evenwicht. Hoe dan ook, het dient jouw verdere mens-wording en het meer gemeenschap worden met elkaar.

Een mystagogische bezinning blijkt altijd te voeden. Zij inspireert en enthousiasmeert. Ik ervaar haar eigenlijk altijd als een geschenk dat we mogen uitpakken en delen met elkaar. Ik vind het dan ook fijn om zo’n bezinning ook in jouw groep of gemeenschap te mogen begeleiden. Ik hoor graag van je als je daarvoor voelt. Laat het vooral ook weten als je eigen vragen hebt waarbij ik jouw groep zou kunnen begeleiden. De duur van de bezinning kan variĆ«ren van een uur tot enkele dagen.